Pokličite na brezplačni telefon: 080 87 88
NOVO! Klimatske naprave ZA KLETI že od 1260 € z montažo!

Ogrevanje s klimatsko napravo

Klimatska naprava, ki poleti hladi, pozimi deluje ravno obratno - reverzibilno, zrak v notranjem prostoru se zaradi procesa fizikalnega preoblikovanja hladilnega sredstva segreva, zunanji zrak pa se ohladi.

Sistem v napravi se obrne. Kar je pri hlajenju kot odpadna toplota, postane pri ogrevanju vir gretja prostora. Naprava deluje kot toplotna črpalka, zato tudi klimatske naprave, ki hladijo in grejejo imenujemo toplotne črpalke. Hladilno sredstvo toploto za spreminjanje iz tekočega stanja v paro prevzame iz samega sistema in okolice, zato naprava deluje kot toplotna črpalka. Poseben ventil vgrajen na cevi, po kateri kroži hladilno sredstvo spremeni smer kroženja, tako da hladilno sredstvo v notranjo enoto pride uparjeno in tu oddaja toploto. Ventilator v prostor vpihuje ogret zrak, elektronika pa vzpostavi želene termične pogoje. Uporaba toplotne črpalke zrak – zrak za ogrevanje prostorov pomeni velik prihranek električne energije in enostavno rešitev ogrevanja. Posebej primerne za ogrevanje so klimatske naprave uvrščene v razred energetske učinkovitosti A+++, A++ in A+, le te imajo najvišji oziroma zelo visok kazalnik energetske učinkovitosti, tako imenovani SCOP. Najzanesljivejše in najprimernejše kot edini vir gretja prostora pa so klimatske naprave, ki ogrevajo tudi do -25°C zunanje temperature. Taka naprava predstavlja varčno in izjemno hitro ter enostavno rešitev ogrevanja prostora.

Vsebine na spletni strani so informativne. Za morebitne napake ne odgovarjamo. Za natančen izračun ponudbe nas kontaktirajte. kontaktKontaktni obrazec facebookFacebook googleGoogle+ Brezplačni telefon: 080 87 88 © Mežnar d.o.o. - klimaplus.si 2014 izdelava: iti.si